Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-02-2017
Jak odmienić nudne ziemniaki?:) Faszerując je! W mojej wersji farszem jest mięso mielone z cebulą, papryką i serem. Do tego wystarczy maślanka i mamy pełny, sycący i treściwy obiad:).
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 570
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 732
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 222
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 570
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 732
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 222
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez około 45 minut. Paprykę,cebulę i koperek drobno siekamy. Sery trzemy osobno na dużych oczkach tarki.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone obsypane solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem. Dodajemy paprykę i cebulę, smażymy jeszcze chwilę. Dodajemy ser cheddar i koperek, mieszamy.
Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół. Za pomocą małej łyżeczki wyciągamy środek każdej z części ziemniaka tak by powstało wgłębienie, które napełniamy farszem.
Ziemniaki napełniamy farszem, posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut, do zarumienienia.