Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki inaczej

Żołądki inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1311

Dodano:

Odsłon: 2921

Ulubione danie mojego męża. Potrawa dla tych co lubią flaczki. Na obiad, lub kolację-polecam.

Składniki

  • żołądki z kurczaka, 40 dag
  • marchew, 1 szt
  • czosnek, 1 ząbek
  • przyprawa do flaków
  • mąka, 1 łyżka
  • masło, 1 łyżka
  • bulion wołowy, 1 kostka
  • sól, pieprz, do smaku
1-2 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Żołądki inaczej

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyścić, wypłukać, pokroić w cienkie paski , dodać marchewkę pokrojoną w plasterki, czosnek, kostkę rosołową, gotować do miękkości.

  2. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, patelnię zdjąć z ognia, zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, zagotować. Wlać do flaczków, doprawić do smaku.( Mój mąż lubi dobrze doprawione). Podawać z pieczywem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

scorpion338 19 stycznia 2013 Wyszło mi wyśmienite, robiłem dwa dni temu i jutro zamierzam zrobić ponownie. Super przepis, polecam szczególnie jak ktoś lubi koper:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 24 lutego 2011 Można dodać majeranek, podkreśli smak potrawy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń