Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby suszone są wspaniałym skarbem już po sezonie i ja takie wykorzystałam do swojej zupy
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 72
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 486
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1874
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 72
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 486
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1874
Składniki
Jak robimy: Kość schabową obgotowujemy około 20 minut - czas podany od chwili zagotowania wody.Następnie kość wyjmuję , wodę wylewam , kość płuczę , garnek myję. Nalewam nową wodę , wkładam kość i gotuję.Dodać liście laurowe , pieprz ziarnisty , ziele angielskie i kostkę rosołową . Oraz wszystkie oczyszczone warzywa. Cebulę dodaje z łupinką. Gotuje około 30 minut. Następnie dodaję pół woreczka kaszy jęczmiennej . Gotuję około 15 minut i następnie dodaję obrane , umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przygotowane posiekane na kawałki, ale nie zbyt drobne kawałki grzyby . Gotuję do miękkości ziemniaków . Kasza na pewno będzie już dobra , kiedy ziemniaki będą miękkie . Na koniec doprawiam całość solą , pieprzem mielonym . Śmietankę można dodać do garnka lub każdy może sobie dolać do talerza wedle upodobania . Kość schabową wyjmuje i studzę a następnie oddzielam mięso od kości i dodaje je do zupy .