Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby suszone są wspaniałym skarbem już po sezonie i ja takie wykorzystałam do swojej zupy
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1385
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8858
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18628
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1385
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8858
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18628
Składniki
Jak robimy: Kość schabową obgotowujemy około 20 minut - czas podany od chwili zagotowania wody.Następnie kość wyjmuję , wodę wylewam , kość płuczę , garnek myję. Nalewam nową wodę , wkładam kość i gotuję.Dodać liście laurowe , pieprz ziarnisty , ziele angielskie i kostkę rosołową . Oraz wszystkie oczyszczone warzywa. Cebulę dodaje z łupinką. Gotuje około 30 minut. Następnie dodaję pół woreczka kaszy jęczmiennej . Gotuję około 15 minut i następnie dodaję obrane , umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przygotowane posiekane na kawałki, ale nie zbyt drobne kawałki grzyby . Gotuję do miękkości ziemniaków . Kasza na pewno będzie już dobra , kiedy ziemniaki będą miękkie . Na koniec doprawiam całość solą , pieprzem mielonym . Śmietankę można dodać do garnka lub każdy może sobie dolać do talerza wedle upodobania . Kość schabową wyjmuje i studzę a następnie oddzielam mięso od kości i dodaje je do zupy .