Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby suszone są wspaniałym skarbem już po sezonie i ja takie wykorzystałam do swojej zupy
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1794
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8350
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253334
Polecam.
Odsłon: 1436
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1794
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8350
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253334
Polecam.
Odsłon: 1436
Składniki
Jak robimy: Kość schabową obgotowujemy około 20 minut - czas podany od chwili zagotowania wody.Następnie kość wyjmuję , wodę wylewam , kość płuczę , garnek myję. Nalewam nową wodę , wkładam kość i gotuję.Dodać liście laurowe , pieprz ziarnisty , ziele angielskie i kostkę rosołową . Oraz wszystkie oczyszczone warzywa. Cebulę dodaje z łupinką. Gotuje około 30 minut. Następnie dodaję pół woreczka kaszy jęczmiennej . Gotuję około 15 minut i następnie dodaję obrane , umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przygotowane posiekane na kawałki, ale nie zbyt drobne kawałki grzyby . Gotuję do miękkości ziemniaków . Kasza na pewno będzie już dobra , kiedy ziemniaki będą miękkie . Na koniec doprawiam całość solą , pieprzem mielonym . Śmietankę można dodać do garnka lub każdy może sobie dolać do talerza wedle upodobania . Kość schabową wyjmuje i studzę a następnie oddzielam mięso od kości i dodaje je do zupy .