Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minitraty z ananasowym, mało popularnym, ale za to wyśmienitym nadzieniem to doskonały pomysł na słodki podwieczorek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13050
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3573
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4419
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13050
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3573
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4419
Składniki
Ananasowe nadzienie: gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut starty ananas wraz z sokiem pomarańczowym i cukrem
Kruche ciasto: Przesiać przez sitko make oraz sól.
Do miski wrzucić margarynę lub masło oraz dodać przesianą mąkę wraz z solą- mieszać aż do powstania jednolitej masy
Tak otrzymane kruche ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm, wyciąć okrągłym przedmiotem np. szklanką okrągłe fragmenty.
Tak otrzymanymi kawałkami ciasta wyłożyć foremki do babeczek, każdą z babeczek wypełnić jedną łyżka ananasowego nadzienia.
Babeczki można udekorować kawałkami kruchego ciasta
Babeczki piec w 180 stopniach C przez około 10-15 minut- wkładać do nagrzanego piekarnika!