Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minitraty z ananasowym, mało popularnym, ale za to wyśmienitym nadzieniem to doskonały pomysł na słodki podwieczorek.
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8650
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2653
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 106
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17674
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8650
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2653
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 106
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17674
Składniki
Ananasowe nadzienie: gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut starty ananas wraz z sokiem pomarańczowym i cukrem
Kruche ciasto: Przesiać przez sitko make oraz sól.
Do miski wrzucić margarynę lub masło oraz dodać przesianą mąkę wraz z solą- mieszać aż do powstania jednolitej masy
Tak otrzymane kruche ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm, wyciąć okrągłym przedmiotem np. szklanką okrągłe fragmenty.
Tak otrzymanymi kawałkami ciasta wyłożyć foremki do babeczek, każdą z babeczek wypełnić jedną łyżka ananasowego nadzienia.
Babeczki można udekorować kawałkami kruchego ciasta
Babeczki piec w 180 stopniach C przez około 10-15 minut- wkładać do nagrzanego piekarnika!