Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Perfekcyjne babeczki powinny być cudownie puszyste, pięknie wyrośnięte i wilgotne w środku. Aby uzyskać taki efekt należy dodać spulchniacz do ciasta w postaci proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej oraz coś, co nada im soczystości. Ja często do babeczek wykorzystuje banany, które sprawiają, że babeczki długo zachowują swoją świeżość i niepowtarzalny smak. Te słodkie mini wypieki zawsze rozchodzą się błyskawicznie. Warto od razu zastanowić się nad podwójną porcją!
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1731
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1731
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i kakao. Składniki wymieszaj.
Do osobnej miski przełóż obrane banany i rozgnieć je widelcem. Dodaj jajka i olej. Składniki wymieszaj.
Czekoladę posiekaj na drobne kawałeczki.
Mokre składniki przełóż do suchych składników. Ciasto na muffiny wymieszaj. Dodaj kawałki posiekanej czekolady i ponownie wymieszaj ciasto.
Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Ciasto przelej do foremek na wysokość koło 2/3.
Babeczki bananowo-czekoladowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) na około 20 minut. Piecz do suchego patyczka.