Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wiosenne babeczki z czekoladą
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 459
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 486
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2024
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35248
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 459
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 486
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2024
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35248
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre (masło, mleko i jajka). Całość dokładnie mieszamy.
Czekoladę siekamy nożem na dowolnej wielkości kawałki (polecam niezbyt drobno, wtedy po upieczeniu jej smak rozpływa się w ustach). Tak przygotowaną wsypujemy do wymieszanych wcześniej składników.
Całość delikatnie mieszamy. Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami (do 2/3 ich wysokości). Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.
Śmietankę ubijamy.
Do serka dodajemy roztopioną białą czekoladę (ostygniętą) i łączymy z bitą śmietaną.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Truskawki ozdabiamy tak aby przypominały biedronki.
Na upieczone i ostygnięte babeczki szprycujemy krem i układamy biedronki.