Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wiosenne babeczki z czekoladą
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre (masło, mleko i jajka). Całość dokładnie mieszamy.
Czekoladę siekamy nożem na dowolnej wielkości kawałki (polecam niezbyt drobno, wtedy po upieczeniu jej smak rozpływa się w ustach). Tak przygotowaną wsypujemy do wymieszanych wcześniej składników.
Całość delikatnie mieszamy. Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami (do 2/3 ich wysokości). Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.
Śmietankę ubijamy.
Do serka dodajemy roztopioną białą czekoladę (ostygniętą) i łączymy z bitą śmietaną.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Truskawki ozdabiamy tak aby przypominały biedronki.
Na upieczone i ostygnięte babeczki szprycujemy krem i układamy biedronki.