Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem mielonych orzechów, cynamonu i skórki pomarańczowej. Można polać je polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3851
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3851
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodawać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy i mleko. Całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto podzielić na dwie części w proporcjach 1/3 i 2/3. Większą część ciasta – jasną, wyłożyć do formy na muf inki. Do mniejszej części ciasta dodać kakao, cukier, cynamon, mleko skórkę pomarańczową. Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto. Delikatnie zamieszać widelcem. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 30-35 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzone babeczki wyjąć z formy.