Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem mielonych orzechów, cynamonu i skórki pomarańczowej. Można polać je polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 983
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7200
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 983
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7200
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodawać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy i mleko. Całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto podzielić na dwie części w proporcjach 1/3 i 2/3. Większą część ciasta – jasną, wyłożyć do formy na muf inki. Do mniejszej części ciasta dodać kakao, cukier, cynamon, mleko skórkę pomarańczową. Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto. Delikatnie zamieszać widelcem. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 30-35 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzone babeczki wyjąć z formy.