Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem mielonych orzechów, cynamonu i skórki pomarańczowej. Można polać je polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10309
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2939
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2036
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 779
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10309
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2939
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2036
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 779
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodawać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy i mleko. Całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto podzielić na dwie części w proporcjach 1/3 i 2/3. Większą część ciasta – jasną, wyłożyć do formy na muf inki. Do mniejszej części ciasta dodać kakao, cukier, cynamon, mleko skórkę pomarańczową. Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto. Delikatnie zamieszać widelcem. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 30-35 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzone babeczki wyjąć z formy.