Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z czarnej porzeczki. Od razu znikają ze stołu! Z podanych proporcji wychodzi około 15 sztuk.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
W jednej misce wymieszaj ze sobą wszystkie mokre składniki: jajka, mleko, olej i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj. Dodaj pozostałe suche: mąkę, cukry, proszek do pieczenia, sodę i sól. Rózgą kuchenną połącz wszystkie składniki do uzyskania jednolitej tekstury.
Do foremek/papielotek nałóż 1 łyżkę masy, pół lub 2/3 łyżeczki dżemu na sam środek i przykryj kolejną łyżką ciasta na babeczki. Tak przygotowane pełne foremki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C z funkcją góra/dół na około 20-25 minut. Gdy babeczki będą rumiane są już gotowe! Dla pewności użyj sposobu na patyczek. Przekuj brzeg babeczki patyczkiem (tam gdzie nie ma nadzienia) lub wykałaczką, jeśli patyczek jest suchy to dobrze się upiekły.
Wyjmij i odstaw do wystygnięcia. Smacznego! Życzy M-Mama