Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś druga odsłona babeczek urodzinowych mojego syna,tym razem zrobiłam z masą budyniową i winogronem.Polecam dla dzieci, smaczna przekąska na urodzinowe przyjęcie :)
Mąkę,cukier puder ,masło i jajko zagnieść.Zawinąć w folie i włożyć na 30 min do lodówki.
Foremki wysmarować dobrze masłem,piekarnik nagrzać.
Ciasto rozwałkować, wycinać koła i wylepiać foremki.
Piec w piekarniku w 200 st C około 15 minut.
W garnku zagotować mleko,w miseczce z odrobiną mleka wymieszać budyń i odrobinę cukru.Na gotujące mleko wlać budyń i mieszać energicznie, aby nie powstały grudki,gotować przez chwilę na wolnym ogniu cały czas mieszając.Gotowy budyń odstawić do ostygnięcia.
W misce mieszamy masło z pozostałym cukrem na krem i stopniowo dodajemy po łyżce zimny budyń i mieszamy przy pomocy miksera,do momentu powstania gładkiej masy.
Kruche babeczki napełniamy kremem budyniowym i dekorujemy winogronem i ciastami ZOO(ciastka można pominąć,moja wersja jest dla dzieci)
Babeczki najlepiej odstawić na parę godzin.
Smacznego!!!
Dzisiaj przedstawiam przepis na domowe, kruche babeczki, które można wypełnić...
Odsłon: 13805
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 209
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 160
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 230
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 87
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 209
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 160
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 230
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę,cukier puder ,masło i jajko zagnieść.Zawinąć w folie i włożyć na 30 min do lodówki. Foremki wysmarować dobrze masłem,piekarnik nagrzać. Ciasto rozwałkować, wycinać koła i wylepiać foremki. Piec w piekarniku w 200 st C około 15 minut.
W garnku zagotować mleko,w miseczce z odrobiną mleka wymieszać budyń i odrobinę cukru.Na gotujące mleko wlać budyń i mieszać energicznie, aby nie powstały grudki,gotować przez chwilę na wolnym ogniu cały czas mieszając.Gotowy budyń odstawić do ostygnięcia. W misce mieszamy masło z pozostałym cukrem na krem i stopniowo dodajemy po łyżce zimny budyń i mieszamy przy pomocy miksera,do momentu powstania gładkiej masy. Kruche babeczki napełniamy kremem budyniowym i dekorujemy winogronem i ciastami ZOO(ciastka można pominąć,moja wersja jest dla dzieci)
Babeczki najlepiej odstawić na parę godzin. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Desery
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 5
Deser Chia z porzeczkami
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące...
Odsłon: 8