Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1636
Dodano: 13.03.2015
Odsłon: 6221
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mąkę,cukier puder ,masło i jajko zagnieść.Zawinąć w folie i włożyć na 30 min do lodówki.
Foremki wysmarować dobrze masłem,piekarnik nagrzać.
Ciasto rozwałkować, wycinać koła i wylepiać foremki.
Piec w piekarniku w 200 st C około 15 minut.
W garnku zagotować mleko,w miseczce z odrobiną mleka wymieszać budyń i odrobinę cukru.Na gotujące mleko wlać budyń i mieszać energicznie, aby nie powstały grudki,gotować przez chwilę na wolnym ogniu cały czas mieszając.Gotowy budyń odstawić do ostygnięcia.
W misce mieszamy masło z pozostałym cukrem na krem i stopniowo dodajemy po łyżce zimny budyń i mieszamy przy pomocy miksera,do momentu powstania gładkiej masy.
Kruche babeczki napełniamy kremem budyniowym i dekorujemy winogronem i ciastami ZOO(ciastka można pominąć,moja wersja jest dla dzieci)
Babeczki najlepiej odstawić na parę godzin.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

bambisia 16 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajne babeczki muszę zrobić, mam tylko jedno pytanie w przepisie na ciasto kruche brakuje ilości cukru pudru :( Proszę uzupełnij bo muszę je skosztować są takie apetyczne.. pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 14 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 14 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Cudne, wesołe i bardzo smakowite babeczki :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz