Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z masą budyniową

Babeczki z masą budyniową

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1515

Dodano:

Odsłon: 5154

Dziś druga odsłona babeczek urodzinowych mojego syna,tym razem zrobiłam z masą budyniową i winogronem.Polecam dla dzieci, smaczna przekąska na urodzinowe przyjęcie :)

Składniki

  • Kruche babeczki: 2 szkl.mąki, 100 g zimnego masła,1 jajko,szczypta soli, masło do smarowania foremek
  • Masa Budyniowa:2 bydunie o smaku waniliowym 500 ml mleko,1 kosta masła,0,5 szkl.cukru,winogron do przybrania i ciasteczka ZOO
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę,cukier puder ,masło i jajko zagnieść.Zawinąć w folie i włożyć na 30 min do lodówki.
    Foremki wysmarować dobrze masłem,piekarnik nagrzać.
    Ciasto rozwałkować, wycinać koła i wylepiać foremki.
    Piec w piekarniku w 200 st C około 15 minut.

  2. W garnku zagotować mleko,w miseczce z odrobiną mleka wymieszać budyń i odrobinę cukru.Na gotujące mleko wlać budyń i mieszać energicznie, aby nie powstały grudki,gotować przez chwilę na wolnym ogniu cały czas mieszając.Gotowy budyń odstawić do ostygnięcia.
    W misce mieszamy masło z pozostałym cukrem na krem i stopniowo dodajemy po łyżce zimny budyń i mieszamy przy pomocy miksera,do momentu powstania gładkiej masy.
    Kruche babeczki napełniamy kremem budyniowym i dekorujemy winogronem i ciastami ZOO(ciastka można pominąć,moja wersja jest dla dzieci)

  3. Babeczki najlepiej odstawić na parę godzin.



    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bambisia 16 kwietnia 2015 Bardzo fajne babeczki muszę zrobić, mam tylko jedno pytanie w przepisie na ciasto kruche brakuje ilości cukru pudru :( Proszę uzupełnij bo muszę je skosztować są takie apetyczne.. pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń