Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś druga odsłona babeczek urodzinowych mojego syna,tym razem zrobiłam z masą budyniową i winogronem.Polecam dla dzieci, smaczna przekąska na urodzinowe przyjęcie :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182180
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 302
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182180
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 302
Składniki
Mąkę,cukier puder ,masło i jajko zagnieść.Zawinąć w folie i włożyć na 30 min do lodówki. Foremki wysmarować dobrze masłem,piekarnik nagrzać. Ciasto rozwałkować, wycinać koła i wylepiać foremki. Piec w piekarniku w 200 st C około 15 minut.
W garnku zagotować mleko,w miseczce z odrobiną mleka wymieszać budyń i odrobinę cukru.Na gotujące mleko wlać budyń i mieszać energicznie, aby nie powstały grudki,gotować przez chwilę na wolnym ogniu cały czas mieszając.Gotowy budyń odstawić do ostygnięcia. W misce mieszamy masło z pozostałym cukrem na krem i stopniowo dodajemy po łyżce zimny budyń i mieszamy przy pomocy miksera,do momentu powstania gładkiej masy. Kruche babeczki napełniamy kremem budyniowym i dekorujemy winogronem i ciastami ZOO(ciastka można pominąć,moja wersja jest dla dzieci)
Babeczki najlepiej odstawić na parę godzin. Smacznego!!!