Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki same rozpływają się w ustach, są lekko wilgotne, więc długo zachowują świeżość.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37084
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9208
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37084
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9208
Składniki
Mieszamy ze sobą, jajka, cukier, mleko, olej i dżem. Mąkę mieszamy z cynamonem, kakao, sodą i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Foremki na babeczki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy ok. 20-25 minut w 170-180 C. Czekoladę rozpuszczamy nad parą wodną, dodajemy zmielone wiórki kokosowe i sok, mieszamy. Po częściowym wystudzeniu babeczek polewamy je zielonym lukrem.