Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki same rozpływają się w ustach, są lekko wilgotne, więc długo zachowują świeżość.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1219
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1946
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1219
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1946
Składniki
Mieszamy ze sobą, jajka, cukier, mleko, olej i dżem. Mąkę mieszamy z cynamonem, kakao, sodą i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Foremki na babeczki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy ok. 20-25 minut w 170-180 C. Czekoladę rozpuszczamy nad parą wodną, dodajemy zmielone wiórki kokosowe i sok, mieszamy. Po częściowym wystudzeniu babeczek polewamy je zielonym lukrem.