Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki same rozpływają się w ustach, są lekko wilgotne, więc długo zachowują świeżość.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2018
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3202
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1260
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2018
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2018
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3202
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1260
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2018
Składniki
Mieszamy ze sobą, jajka, cukier, mleko, olej i dżem. Mąkę mieszamy z cynamonem, kakao, sodą i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Foremki na babeczki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy ok. 20-25 minut w 170-180 C. Czekoladę rozpuszczamy nad parą wodną, dodajemy zmielone wiórki kokosowe i sok, mieszamy. Po częściowym wystudzeniu babeczek polewamy je zielonym lukrem.