Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki same rozpływają się w ustach, są lekko wilgotne, więc długo zachowują świeżość.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 961
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 810
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 961
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 810
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12550
Składniki
Mieszamy ze sobą, jajka, cukier, mleko, olej i dżem. Mąkę mieszamy z cynamonem, kakao, sodą i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Foremki na babeczki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy ok. 20-25 minut w 170-180 C. Czekoladę rozpuszczamy nad parą wodną, dodajemy zmielone wiórki kokosowe i sok, mieszamy. Po częściowym wystudzeniu babeczek polewamy je zielonym lukrem.