Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna babka pieczona z dodatkiem orzechów i żurawin. Nie za słodka , ale oblana czekoladą. Ja piekłam w małej keksówce.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 917
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1091
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2825
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 917
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1091
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2825
Składniki
Białka ubijam na sztywno ,dodaję cukier i dalej miksuję. Kiedy cukier się rozpuści dodaję olej ,śmietanę i powoli dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie miksuję.
Keksowkę wykładam papierem do pieczenia. Połowę ciasta wylewam na bachę i posypuję żurawiną. Do drugiej połowy ciasta dodaję budyń i orzechy i dokladnie mieszam. Wylewam na białe ciasto.
Piekę ok. 30 minut do suchego patyczka w tem. 170 stopni. Po wyjęciu studzę i polewam roztopioną czekoladą .