Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna babka pieczona z dodatkiem orzechów i żurawin. Nie za słodka , ale oblana czekoladą. Ja piekłam w małej keksówce.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 119
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 119
Składniki
Białka ubijam na sztywno ,dodaję cukier i dalej miksuję. Kiedy cukier się rozpuści dodaję olej ,śmietanę i powoli dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie miksuję.
Keksowkę wykładam papierem do pieczenia. Połowę ciasta wylewam na bachę i posypuję żurawiną. Do drugiej połowy ciasta dodaję budyń i orzechy i dokladnie mieszam. Wylewam na białe ciasto.
Piekę ok. 30 minut do suchego patyczka w tem. 170 stopni. Po wyjęciu studzę i polewam roztopioną czekoladą .