Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
forma 36× 13 cm . Można też zmniejszyć ilość masła i cukru
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Piekarnik nagrzeje do 175°C ( góra - dół ) Foremkę wylóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem i wysyp bułka tarta
Masło utrzyj z cukrem na jasną puszystą masę ( ok 5 minut mikserem)
Dodawaj po jednym jajku , cały czas miksując
w osobnej misce wymieszaj mąkę , proszek do pieczenia i sól
Do masy maślanej dodawaj na przemian część suchych składników i część mleka , miksując na małych obrotach
Na końcu wlej sok i wrzuć skórę z cytryn
Ciasto przelej do przygotowanej formy i wyrównaj
Piecz 55-65 minut do suchego patyczka
Po wystudzeniu posyp babkę cukrem pudrem i ewentualnie dodatkowo skóra cytrynowa