Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
forma 36× 13 cm . Można też zmniejszyć ilość masła i cukru
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27177
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6105
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27177
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6105
Składniki
Piekarnik nagrzeje do 175°C ( góra - dół ) Foremkę wylóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem i wysyp bułka tarta
Masło utrzyj z cukrem na jasną puszystą masę ( ok 5 minut mikserem)
Dodawaj po jednym jajku , cały czas miksując
w osobnej misce wymieszaj mąkę , proszek do pieczenia i sól
Do masy maślanej dodawaj na przemian część suchych składników i część mleka , miksując na małych obrotach
Na końcu wlej sok i wrzuć skórę z cytryn
Ciasto przelej do przygotowanej formy i wyrównaj
Piecz 55-65 minut do suchego patyczka
Po wystudzeniu posyp babkę cukrem pudrem i ewentualnie dodatkowo skóra cytrynowa