Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna babka, wprost idealna do kawy, mleka czy herbaty. :)
Babka jest wilgotna, aromatyczna i aksamitna w smaku. Polana lukrem lub białą...
Odsłon: 3255
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 161
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę do...
Odsłon: 10239
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 144
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 161
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę do...
Odsłon: 10239
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 144
Składniki
Piecyk należy rozgrzać do temperatury 180 stopni. Na początek do miski wbijamy jajka, dodajemy oba rodzaje cukru i ubijamy. Gdy powstanie dość puszysta i jednolita masa dodajemy mąkę zwykłą i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy.
Następnie do ciasta dodajemy nutkę aromatu cytrynowego w postaci soku z cytryny i skórki cytrynowej. Na koniec wlewamy roztopione i przestudzone masło. Kolejny raz mieszamy całość.
Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej lekko mąką, którą następnie wkładamy do nagrzanego piecyka. Babka musi posiedzieć w nim ok. 50-55 minut.
Gdy babka się już upiecze, odstawiamy ją do ostudzenia. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.
Smacznego! ;)
Przepisy Desery
Desery
Szybkie babeczki łyżką mieszane
Desery
Mazurek
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Szybkie babeczki łyżką mieszane
Szybkie babeczki bez użycia miksera idealne na święta i inne okazje .
Odsłon: 24
Mazurek
Mazurek to pyszne ciasto kojarzone z Wielkanocą, a ile domów, tyle wersji jeg...
Odsłon: 1117