Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka kokosowo czekoladowa, z nutą alkoholu i polewą czekoladową to bardzo smaczne połączenie smaków. Wyglądem przypomina babkę marmurkową ale smakuje zupełnie inaczej, idealna dla wielbicieli batoników Bunty.
Białka oddzielić od żółtek z białek ubić sztywną pianę. Masło utrzeć na puch cały czas ucierając dodać masę jajeczną i dokładnie zmiksować, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, miksować jeszcze około 3 minuty aby składniki dokładnie się połączyły. Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać roztopioną czekoladę i dokładnie wymieszać, do drugiej wiórki kokosowe i wymieszać oraz alkohol.
Foremkę wysmarować tłuszczem, przelać połowę ciasta kokosowego na nie przełożyć ciasto czekoladowe a na czekoladowe pozostałe ciasto kokosowe.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut w 180C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu zostawić na 15 minut w formie, następnie ostudzić i polać polewą czekoladową.
Polewą polać wystudzoną babkę.
Smacznego.
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 532
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 370
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 310
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5110
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 327
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 532
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 370
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 310
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5110
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 327
Składniki
Białka oddzielić od żółtek z białek ubić sztywną pianę. Masło utrzeć na puch cały czas ucierając dodać masę jajeczną i dokładnie zmiksować, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, miksować jeszcze około 3 minuty aby składniki dokładnie się połączyły. Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać roztopioną czekoladę i dokładnie wymieszać, do drugiej wiórki kokosowe i wymieszać oraz alkohol. Foremkę wysmarować tłuszczem, przelać połowę ciasta kokosowego na nie przełożyć ciasto czekoladowe a na czekoladowe pozostałe ciasto kokosowe. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut w 180C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu zostawić na 15 minut w formie, następnie ostudzić i polać polewą czekoladową. Polewą polać wystudzoną babkę. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 467
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 197