Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna babka o cudownym zapachu i smaku świeżych pomarańczy
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2428
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1703
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2428
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1703
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać aby składniki połączyły się. Przelać do formy i piec około 50min w 180C. Dobrze wystudzić.
Lukier: do miseczki wsypać cukier puder dodać sok z pomarańczy, wymieszać. Ostudzoną babkę polukrować lukrem pomarańczowym.