Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna babka o cudownym zapachu i smaku świeżych pomarańczy
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10576
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3212
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2324
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10576
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3212
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2324
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać aby składniki połączyły się. Przelać do formy i piec około 50min w 180C. Dobrze wystudzić.
Lukier: do miseczki wsypać cukier puder dodać sok z pomarańczy, wymieszać. Ostudzoną babkę polukrować lukrem pomarańczowym.