Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14577
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14577
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Miękkie masło rozetrzeć z żółtkami na puszystą masę. Dodać olej i mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia. Ubić białka, dodają stopniowo cukier, a następnie mieszając w ósemkę połączyć z ciastem.
Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać 1 łyżkę mąki i kilka kropel aromatu cytrynowego, do drugiej 1 łyżkę kakao, a do trzeciej roztartą na proszek kawę rozpuszczalną.
Średnią tortownicę wysmarować tłuszczem. Na środek tortownicy nałożyć 2 łyżki ciasta białego, potem kakaowego, a następnie kawowego i tak na przemian.
Piec ca 35 min. w temp. 190 st. C. Przed wyjęciem z piekarnika, sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Z masła (100g), śmietany,(5 lyzek) cukru (3 lyzki) i kakao (3 lyzki) na małym ogniu przygotować polewę. Zdjąć z ognia i mieszając dodać rozpuszczoną żelatynę (2 lyzeczki). Polać wystudzone ciasto.