Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze wychodzi :-)
Jajka wbić do miski, ubić wsypując powoli cukier aż do uzyskania gęstej puszystej masy.
Następnie dodajemy na przemian : 2 łyżki mąki wymieszane z proszkiem, trochę wody gazowanej,2 łyżki mąki z proszkiem, trochę oleju.....i tak do wyczerpania składników.
Kiedy składniki dobrze się połączą, dzielimy ciasto na pół, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mąkę pszenną.
Formę keksową smarujemy margaryną i posypujemy cienko bułką tartą.
Wylewany ciasto na przemian do formy, i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st i pieczemy około godziny.
Po przestudzeniu ciasta posypujemy cukrem pudrem.
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 84
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 195
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 84
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 195
Składniki
Jajka wbić do miski, ubić wsypując powoli cukier aż do uzyskania gęstej puszystej masy. Następnie dodajemy na przemian : 2 łyżki mąki wymieszane z proszkiem, trochę wody gazowanej,2 łyżki mąki z proszkiem, trochę oleju.....i tak do wyczerpania składników. Kiedy składniki dobrze się połączą, dzielimy ciasto na pół, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mąkę pszenną. Formę keksową smarujemy margaryną i posypujemy cienko bułką tartą. Wylewany ciasto na przemian do formy, i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st i pieczemy około godziny. Po przestudzeniu ciasta posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Sernik krówkowy
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Sernik krówkowy
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 594
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 786