Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciasto. Bez pieczenia. Za to szybko znikające....
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4877
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1008
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4877
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1008
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1407
Składniki
Ciastka rozkruszam na drobno. Masło rozpuszczam w rondelku i miksuję z rozkruszonymi ciastkami. Taką masą wypełniam spód i brzegi tortownicy. Wkładam do lodówki na jakieś pół godziny.
Ubijam śmietanę 30% ze śmietanfixami i odrobinka cukru pudru (niekoniecznie). Można wzbogacić śmietanę pokruszonymi bezami lub serkiem mascarpone.
Na herbatnikową podstawę wykładam masę krówkową. Następnie układam plasterki banana, ok. 3-5 mm grubości. Na banany wykładam masę śmietanową, dekoruję startą czekoladą, pokruszonymi bezami... W zasadzie jakie kto ma fantazje dekoratorskie:) W lodówce musi się chłodzić ok. 3 godzin. PYCHOTKA. SMACZNEGO!