Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciasto. Bez pieczenia. Za to szybko znikające....
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31297
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9683
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 885
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31297
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9683
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 885
Składniki
Ciastka rozkruszam na drobno. Masło rozpuszczam w rondelku i miksuję z rozkruszonymi ciastkami. Taką masą wypełniam spód i brzegi tortownicy. Wkładam do lodówki na jakieś pół godziny.
Ubijam śmietanę 30% ze śmietanfixami i odrobinka cukru pudru (niekoniecznie). Można wzbogacić śmietanę pokruszonymi bezami lub serkiem mascarpone.
Na herbatnikową podstawę wykładam masę krówkową. Następnie układam plasterki banana, ok. 3-5 mm grubości. Na banany wykładam masę śmietanową, dekoruję startą czekoladą, pokruszonymi bezami... W zasadzie jakie kto ma fantazje dekoratorskie:) W lodówce musi się chłodzić ok. 3 godzin. PYCHOTKA. SMACZNEGO!