Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciasto. Bez pieczenia. Za to szybko znikające....
Ciastka rozkruszam na drobno. Masło rozpuszczam w rondelku i miksuję z rozkruszonymi ciastkami. Taką masą wypełniam spód i brzegi tortownicy. Wkładam do lodówki na jakieś pół godziny.
Ubijam śmietanę 30% ze śmietanfixami i odrobinka cukru pudru (niekoniecznie). Można wzbogacić śmietanę pokruszonymi bezami lub serkiem mascarpone.
Na herbatnikową podstawę wykładam masę krówkową. Następnie układam plasterki banana, ok. 3-5 mm grubości.
Na banany wykładam masę śmietanową, dekoruję startą czekoladą, pokruszonymi bezami... W zasadzie jakie kto ma fantazje dekoratorskie:)
W lodówce musi się chłodzić ok. 3 godzin.
PYCHOTKA.
SMACZNEGO!
Nikt nie jest w stanie mu się oprzeć. Prawdopodobnie dlatego, że banoffee zam...
Odsłon: 17053
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 117
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 149
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 149
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 1368
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 171
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 117
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 149
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 149
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 1368
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 171
Składniki
Ciastka rozkruszam na drobno. Masło rozpuszczam w rondelku i miksuję z rozkruszonymi ciastkami. Taką masą wypełniam spód i brzegi tortownicy. Wkładam do lodówki na jakieś pół godziny.
Ubijam śmietanę 30% ze śmietanfixami i odrobinka cukru pudru (niekoniecznie). Można wzbogacić śmietanę pokruszonymi bezami lub serkiem mascarpone.
Na herbatnikową podstawę wykładam masę krówkową. Następnie układam plasterki banana, ok. 3-5 mm grubości. Na banany wykładam masę śmietanową, dekoruję startą czekoladą, pokruszonymi bezami... W zasadzie jakie kto ma fantazje dekoratorskie:) W lodówce musi się chłodzić ok. 3 godzin. PYCHOTKA. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 225
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 148