Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś mój przepis na domowy budyń waniliowy w wersji bezglutenowej, jest gęsty i przepyszny, serdecznie polecam :-)
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
1. W rondelku zagotowujemy 2 szklanki mleka. 2. Do połowy szklanki mleka wsypujemy cukry i mąki i mieszamy. 3. Gdy mleko zawrze, wlewamy naszą mieszankę mąk ze szklanki i bardzo energicznie mieszamy przez 2-3 minuty nadal gotując, a następnie przelewamy do salaterek. Co zaskakujące, na tym budyniu nie tworzy się tak charakterystyczny gruby kożuch jak to ma miejsce przy zwykłym kupnym budyniu. Możemy dodać owoce do przyozdobienia. Smacznego :-)