Do góry

Desery Przepis na:

Bezglutenowy budyń waniliowy

Bezglutenowy budyń waniliowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 152

Proponuję dziś mój przepis na domowy budyń waniliowy w wersji bezglutenowej, jest gęsty i przepyszny, serdecznie polecam :-)

Składniki

  • 2 szklanki mleka + pół dodatkowe pół
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • owoce do przyozdobienia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bezglutenowy budyń waniliowy

Przygotowanie

  1. 1. W rondelku zagotowujemy 2 szklanki mleka.

    2. Do połowy szklanki mleka wsypujemy cukry i mąki i mieszamy.

    3. Gdy mleko zawrze, wlewamy naszą mieszankę mąk ze szklanki i bardzo energicznie mieszamy przez 2-3 minuty nadal gotując, a następnie przelewamy do salaterek. Co zaskakujące, na tym budyniu nie tworzy się tak charakterystyczny gruby kożuch jak to ma miejsce przy zwykłym kupnym budyniu.
    Możemy dodać owoce do przyozdobienia.
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń