Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś mój przepis na domowy budyń waniliowy w wersji bezglutenowej, jest gęsty i przepyszny, serdecznie polecam :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9548
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9548
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20809
Składniki
1. W rondelku zagotowujemy 2 szklanki mleka. 2. Do połowy szklanki mleka wsypujemy cukry i mąki i mieszamy. 3. Gdy mleko zawrze, wlewamy naszą mieszankę mąk ze szklanki i bardzo energicznie mieszamy przez 2-3 minuty nadal gotując, a następnie przelewamy do salaterek. Co zaskakujące, na tym budyniu nie tworzy się tak charakterystyczny gruby kożuch jak to ma miejsce przy zwykłym kupnym budyniu. Możemy dodać owoce do przyozdobienia. Smacznego :-)