Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, a co najważniejsze bardzo smaczne. Idealne dla osób na diecie bezmlecznej. Smacznego
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
W oddzielnych naczyniach mieszamy wszystkie suche ( mąka, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia) oraz mokre ( olej, woda, jajka, aromat) składniki.
Wymieszane suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników.
Nakładamy po dużej łyżce ciasta do foremki, na to łyżeczkę konfitury i znowu łyżkę ciasta. Na wierzch sypiemy wiórki lub kawałki czekolady. Pieczemy około 17-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200st. Powyższa porcja wystarcza na 24-28 babeczek.