Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacje, wakacje, wakacje...mnóstwo czasu, który, można jakoś pożytecznie spożytkować. Dobry plan to podstawa udanych wakacji. Ja narazie planuję co posprzątać, co wymalować, co upiec;))) A mąż gdzie tu jechać;) Podczas takich rozmyślań powstał ten biszkopt. Idealny przysmak na letni podwieczorek...A Wy jakie macie plany wakacyjne?
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421860
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2174
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421860
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2174
Składniki
Nektarynki obieramy i kroimy na co chcemy;)) plastry, cząstki. U mnie na drobne plastry. Obtaczamy w mące. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy nektarynki i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ok 45-50 minut. Użyłam tortownicę o średnicy 24 cm.