Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z nektarynkami i kokosem

Biszkopt z nektarynkami i kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3665

Dodano:

Odsłon: 3303

Wakacje, wakacje, wakacje...mnóstwo czasu, który, można jakoś pożytecznie spożytkować. Dobry plan to podstawa udanych wakacji. Ja narazie planuję co posprzątać, co wymalować, co upiec;))) A mąż gdzie tu jechać;) Podczas takich rozmyślań powstał ten biszkopt. Idealny przysmak na letni podwieczorek...A Wy jakie macie plany wakacyjne?

Składniki

  • 5 nektarynek
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 jajek
  • 2 szklanki mąki
  • 1 i 1/3 szklanki cukru
  • 30 g wiórek kokosowych
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Nektarynki obieramy i kroimy na co chcemy;)) plastry, cząstki. U mnie na drobne plastry. Obtaczamy w mące. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy nektarynki i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ok 45-50 minut. Użyłam tortownicę o średnicy 24 cm.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń