Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkiej czekolady i kwaśnego rabarbaru nie może się nie udać. Dodatek maślanki powoduje, że ciasto rozpływa się w ustach. Robi się je bardzo szybko - problem z tym, że równie szybko znika z talerzy. Łapcie przepis, póki sezon na rabarbar trwa.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 518
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9790
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 518
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9790
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Składniki
Rabrarbar umyj, obierz, pokrój na ok. 0,5 cm platerki, zasyp łyżką mąki, wymieszaj i odstaw. Jedną łodygę rabarbaru pokrój wzdłuż, na ok. 10 cm paski (do dekoracji ciasta). Keksówkę o wymiarach 30x10 wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik najgrzej do 180 stopni.
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i dobrze wymieszaj. W misce utrzyj masło z cukrem aż masa będzie biała. Dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując.
Do miski z masłem i jajkami powoli wsyp mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując. Dodaj maślankę i miksuj do połączenia składników. Dodaj pokrojony rabarbar obsypany mąka, delikatnie i krótko wymieszaj.
Przełóż ciasto do kesówki, na wierzch ułoż 3-4 łodygi rabarbaru. Piecz przez godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka.