Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkiej czekolady i kwaśnego rabarbaru nie może się nie udać. Dodatek maślanki powoduje, że ciasto rozpływa się w ustach. Robi się je bardzo szybko - problem z tym, że równie szybko znika z talerzy. Łapcie przepis, póki sezon na rabarbar trwa.
Rabrarbar umyj, obierz, pokrój na ok. 0,5 cm platerki, zasyp łyżką mąki, wymieszaj i odstaw. Jedną łodygę rabarbaru pokrój wzdłuż, na ok. 10 cm paski (do dekoracji ciasta). Keksówkę o wymiarach 30x10 wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik najgrzej do 180 stopni.
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i dobrze wymieszaj. W misce utrzyj masło z cukrem aż masa będzie biała. Dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując.
Do miski z masłem i jajkami powoli wsyp mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując. Dodaj maślankę i miksuj do połączenia składników. Dodaj pokrojony rabarbar obsypany mąka, delikatnie i krótko wymieszaj.
Przełóż ciasto do kesówki, na wierzch ułoż 3-4 łodygi rabarbaru. Piecz przez godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka.
Święta zbliżają się coraz większymi krokami, co wy na to aby podać wam przepi...
Odsłon: 8323
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 19
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 37
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 145
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 140
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 102
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 126
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 19
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 37
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 145
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 140
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 102
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 126
Składniki
Rabrarbar umyj, obierz, pokrój na ok. 0,5 cm platerki, zasyp łyżką mąki, wymieszaj i odstaw. Jedną łodygę rabarbaru pokrój wzdłuż, na ok. 10 cm paski (do dekoracji ciasta). Keksówkę o wymiarach 30x10 wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik najgrzej do 180 stopni.
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i dobrze wymieszaj. W misce utrzyj masło z cukrem aż masa będzie biała. Dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując.
Do miski z masłem i jajkami powoli wsyp mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując. Dodaj maślankę i miksuj do połączenia składników. Dodaj pokrojony rabarbar obsypany mąka, delikatnie i krótko wymieszaj.
Przełóż ciasto do kesówki, na wierzch ułoż 3-4 łodygi rabarbaru. Piecz przez godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka.
Przepisy Desery
Desery
Tort z galaretek.
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Tort z galaretek.
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 37
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 96