Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty i szybki przepis na faworki bez jajek. Różnią się od tych tradycyjnych, które są bardziej kruche, ale gwarantujemy, że natychmiast znikają z talerza.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8264
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 449
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8264
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 449
Składniki
Ze składników zagniatamy ciasto, jeśli jest zbyt "lejące", dodajemy stopniowo mąkę. Ważne jest, by było dobrze napowietrzone - możemy nim rzucić kilka razy o stolnicę i uderzyć wałkiem z wszystkich stron.
Ciasto dzielimy na trzy części. Wałkujemy na cienkie placki. Radełkiem kroimy nieduże prostokąty. Wrzucamy je na gorący tłuszcz i smażymy na złoto, z obu stron. Faworki można posypać cukrem pudrem lub cukrem waniliowym.