Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pierwsze są bez grama mąki- bezglutenowe. Po drugie z dużą ilością czekolady i kakao .Po trzecie obecność prażonych orzechów nadaje im fajny posmak . Po czwarte was przekona- każdy kęs to uczta dla podniebienia. Te rozpływają się w ustach. Najlepsze według mnie na ciepło z gałką lodów waniliowych. Obiecałam porcję wysłać dla pewnej czekocholiczki :-). Polecam
Rozmiar formy do pieczenia: 23 cm x 33 cm
Piekarnik rozgrzać do 160ºC. Formę wysmarować masłem, wyłożyć dno i boki papierem do pieczenia. Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku (ok 15min), pilnując - orzechy powinny się zazłocić, ale nie przypalić. Orzechy delikatnie przełożyć na ściereczkę, zawinąć i pocierać w ten sposób pozbędziemy się skorupki.
W food procesorze zmielić orzechy włoskie, sól, kakao i 1/2 szklanki cukru. W garnku z grubym dnem rozpuścić masło. Gdy masło zacznie pienić się i pachnieć- zdjąć z ognia, wsypać pokruszoną czekoladę, mieszać energicznie do momentu rozpuszczeni się czekolady. Przestudzić.
W mikserze ubić jajka z 2 i 1/2 szklankami cukru i kawą (uprzednio rozpuszczoną w 1 łyżce gorącej wody). Dodać maślano- czekoladowa masę, orzechowo-kakaową miksturę, miksując połączyć wszystkie składniki. Gotową masę przelać do przygotowanej formy, wsadzić do piekarnika i piec 50 min do momentu aż wierzch zacznie się ładnie błyszczeć i po sadzeniu patyczka zostaną na nim wilgotne okruszki. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na kratkę i wystudzić.
Podawać na ciepło ( lekko podgrzać w piekarniku lub mikrofali) z lodami lub bitą śmietaną. Pycha:-)
Brownie to absolutna klasyka. Albo się je uwielbia, albo nie znosi. To dlateg...
Odsłon: 6033
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 25
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5740
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 25
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5740
Składniki
Rozmiar formy do pieczenia: 23 cm x 33 cm Piekarnik rozgrzać do 160ºC. Formę wysmarować masłem, wyłożyć dno i boki papierem do pieczenia. Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku (ok 15min), pilnując - orzechy powinny się zazłocić, ale nie przypalić. Orzechy delikatnie przełożyć na ściereczkę, zawinąć i pocierać w ten sposób pozbędziemy się skorupki.
W food procesorze zmielić orzechy włoskie, sól, kakao i 1/2 szklanki cukru. W garnku z grubym dnem rozpuścić masło. Gdy masło zacznie pienić się i pachnieć- zdjąć z ognia, wsypać pokruszoną czekoladę, mieszać energicznie do momentu rozpuszczeni się czekolady. Przestudzić.
W mikserze ubić jajka z 2 i 1/2 szklankami cukru i kawą (uprzednio rozpuszczoną w 1 łyżce gorącej wody). Dodać maślano- czekoladowa masę, orzechowo-kakaową miksturę, miksując połączyć wszystkie składniki. Gotową masę przelać do przygotowanej formy, wsadzić do piekarnika i piec 50 min do momentu aż wierzch zacznie się ładnie błyszczeć i po sadzeniu patyczka zostaną na nim wilgotne okruszki. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na kratkę i wystudzić.
Podawać na ciepło ( lekko podgrzać w piekarniku lub mikrofali) z lodami lub bitą śmietaną. Pycha:-)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto jogurtowe z truskawkami
Desery
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Desery
Ciasto bananowe z czekoladą i kruszonką
Desery
Parowańce z wiśniami i cynamonem (Pampuchy)
Ciasto jogurtowe z truskawkami
Doskonały przepis dla osób, które lubią słodkości, ale nie chcą spędzać długi...
Odsłon: 134
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Błyskawiczne ciasto z mikrofali to idealna propozycja dla niespodziewanych go...
Odsłon: 85