Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale czekoladowe zakończenie ciężkiego dnia. Pomysł wg Davida Lebovitza. Zapraszam!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 447
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 447
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 130
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170oC Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodać czekoladę i mieszać aż się całkowicie rozpuści. Zdjąć z palnika, wsypać przesiane kakao i mieszać aż znikną grudki i powstanie jednolita masa.
Przelać do misy miksera, ubijając na wysokich obrotach wbijać po jednym jajku, następnie dodać cukier, wanilię i mąkę. Jeśli używamy orzechów- wmieszać je na samym końcu.
Blaszkę (20x20cm) wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać połowę ciasta, na niej łyżeczką nakładać masę kajmakową, następnie rozprowadzić ją zygzakami. Na górę wyłożyć pozostałą część ciasta i znów wyłożyć kajmak. Blaszkę włożyć do piekarnika, piec ok 40-45 minut.
Brownie musi być lekko wilgotne i "zakalcowe", za długie pieczenie może je zbytnio wysuszyć.