Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale czekoladowe zakończenie ciężkiego dnia. Pomysł wg Davida Lebovitza. Zapraszam!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170oC Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodać czekoladę i mieszać aż się całkowicie rozpuści. Zdjąć z palnika, wsypać przesiane kakao i mieszać aż znikną grudki i powstanie jednolita masa.
Przelać do misy miksera, ubijając na wysokich obrotach wbijać po jednym jajku, następnie dodać cukier, wanilię i mąkę. Jeśli używamy orzechów- wmieszać je na samym końcu.
Blaszkę (20x20cm) wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać połowę ciasta, na niej łyżeczką nakładać masę kajmakową, następnie rozprowadzić ją zygzakami. Na górę wyłożyć pozostałą część ciasta i znów wyłożyć kajmak. Blaszkę włożyć do piekarnika, piec ok 40-45 minut.
Brownie musi być lekko wilgotne i "zakalcowe", za długie pieczenie może je zbytnio wysuszyć.