Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze doskonałe ciasto, puszysta budyniowa pianka w doskonałym kruchym cieście.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5012
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13543
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7633
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5012
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13543
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7633
Składniki
Blacha 24 X 24 cm wyłożona papierem do pieczenia. Do sporej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia,cukier puder,żółtka,szczyptę soli,dodać pokrojoną margarynę i wymieszać mikserem. Masę przełożyć na podsypaną mąką stolnicę i zagnieść gładkie ciasto. Potem podzielić je na dwie części w proporcji 2:3,zwinąć w folię i włożyć do zamrażarki na około 30 minut. Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować i wylepić spód blaszki. Piec w 180 C przez około 15 minut i przestudzić. Białka ubić na sztywną pianę dodając po koniec cukier puder, ciągle miksując wsypać najpierw budynie,a następnie wlać cienką stróżką olej. Powstałą piankę wyłożyć na podpieczony spód,wyrównać,na piance ułożyć rozmrożone jagody. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto. Całość piec w 180 C około 35 -40 minut.