Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze doskonałe ciasto, puszysta budyniowa pianka w doskonałym kruchym cieście.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 776
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425033
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10700
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336972
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 776
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425033
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10700
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336972
Składniki
Blacha 24 X 24 cm wyłożona papierem do pieczenia. Do sporej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia,cukier puder,żółtka,szczyptę soli,dodać pokrojoną margarynę i wymieszać mikserem. Masę przełożyć na podsypaną mąką stolnicę i zagnieść gładkie ciasto. Potem podzielić je na dwie części w proporcji 2:3,zwinąć w folię i włożyć do zamrażarki na około 30 minut. Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować i wylepić spód blaszki. Piec w 180 C przez około 15 minut i przestudzić. Białka ubić na sztywną pianę dodając po koniec cukier puder, ciągle miksując wsypać najpierw budynie,a następnie wlać cienką stróżką olej. Powstałą piankę wyłożyć na podpieczony spód,wyrównać,na piance ułożyć rozmrożone jagody. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto. Całość piec w 180 C około 35 -40 minut.