Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy budyń połączony ze słodkimi brzoskwiniami w cieście idealnie łączy się smakiem
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3463
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422533
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2393
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3463
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422533
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2393
Składniki
Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie masło, jajo i słodzik, cukier. Dokładnie mieszamy ręką i zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części (jedna nieco większa, będzie na spód). Mniejszą zawijamy w folie i chowamy do zamrażarki.
Większą część ciasta rozwałkowujemy na placek i wykładamy nim formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy spód 20 minut w 180 stopniach.
Brzoskwinie kroimy drobno w kostkę i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Budyń przygotowujemy na mleku, go gorącego wsypujemy galaretkę i mieszamy Jeszcze ciepły wylewamy na podpieczony spód. Wciskamy w budyń brzoskwinie i na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażarki. Pieczemy całość 30 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik).