Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy, że masz bułeczki maślane i jabłka do zrobienia pysznego deseru do filiżanki kawy. Bułeczki maślane przekładane musem jabłkowym, oblane czekoladą, brzmi kusząco. Przekonaj się.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30776
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3574
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2637
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1085
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30776
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3574
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2637
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1085
Składniki
1. Jabłka obieram, kroję w kostkę, przekładam do rondelka, wsypuję dwie łyżki cukru i gotuję do chwili, aż zrobią się miękkie. Następnie dosypuję cynamon, mieszam.
2. Jajka wbijam do miseczki, wlewam mleko, wsypuję jedną łyżkę cukru i za pomocą trzepaczki, roztrzepuję jajka. 3. Bułki przecinam w poprzek na połowę, każdą połówkę moczę w masie jajecznej. 4. Dolne części bułki układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Na każdą bułkę nakładam masę z jabłek i przykrywam górną częścią bułek. 6. Bułki zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu bułki studzę i polewam sosem czekoladowym. 8. Bułki gotowe. 9. Smacznego