Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy, że masz bułeczki maślane i jabłka do zrobienia pysznego deseru do filiżanki kawy. Bułeczki maślane przekładane musem jabłkowym, oblane czekoladą, brzmi kusząco. Przekonaj się.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181974
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181974
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Składniki
1. Jabłka obieram, kroję w kostkę, przekładam do rondelka, wsypuję dwie łyżki cukru i gotuję do chwili, aż zrobią się miękkie. Następnie dosypuję cynamon, mieszam.
2. Jajka wbijam do miseczki, wlewam mleko, wsypuję jedną łyżkę cukru i za pomocą trzepaczki, roztrzepuję jajka. 3. Bułki przecinam w poprzek na połowę, każdą połówkę moczę w masie jajecznej. 4. Dolne części bułki układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Na każdą bułkę nakładam masę z jabłek i przykrywam górną częścią bułek. 6. Bułki zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu bułki studzę i polewam sosem czekoladowym. 8. Bułki gotowe. 9. Smacznego