Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy, że masz bułeczki maślane i jabłka do zrobienia pysznego deseru do filiżanki kawy. Bułeczki maślane przekładane musem jabłkowym, oblane czekoladą, brzmi kusząco. Przekonaj się.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Składniki
1. Jabłka obieram, kroję w kostkę, przekładam do rondelka, wsypuję dwie łyżki cukru i gotuję do chwili, aż zrobią się miękkie. Następnie dosypuję cynamon, mieszam.
2. Jajka wbijam do miseczki, wlewam mleko, wsypuję jedną łyżkę cukru i za pomocą trzepaczki, roztrzepuję jajka. 3. Bułki przecinam w poprzek na połowę, każdą połówkę moczę w masie jajecznej. 4. Dolne części bułki układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Na każdą bułkę nakładam masę z jabłek i przykrywam górną częścią bułek. 6. Bułki zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu bułki studzę i polewam sosem czekoladowym. 8. Bułki gotowe. 9. Smacznego