Do góry

Desery Przepis na:

Chlebek owsiany

Chlebek owsiany

Autor:

Przepisów i artykułów: 2462 Ocena: 16713

Dodano:

Odsłon: 1189

Smaczny deserek do herbatki.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Chlebek owsiany

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Płatki zalać zimnym mlekiem i odstawić na trzy godziny. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem i ucierając dodawać po łyżce przygotowanych płatków. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, wsypać orzechy i delikatnie wymieszać. Przelać do przygotowanej foremki keksowej i piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń