Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do herbatki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3704
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3704
Składniki
Wykonanie: Płatki zalać zimnym mlekiem i odstawić na trzy godziny. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem i ucierając dodawać po łyżce przygotowanych płatków. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, wsypać orzechy i delikatnie wymieszać. Przelać do przygotowanej foremki keksowej i piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut.