Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do herbatki.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Składniki
Wykonanie: Płatki zalać zimnym mlekiem i odstawić na trzy godziny. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem i ucierając dodawać po łyżce przygotowanych płatków. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, wsypać orzechy i delikatnie wymieszać. Przelać do przygotowanej foremki keksowej i piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut.