Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych pierniczków polecam pachnące cynamonem i wanilią ciasteczka. Są super chrupiące, a aromat rozchodzący się po kuchni po prostu cudowny! Uwielbiają je zwłaszcza najmłodsi domownicy i bardzo chętnie uczestniczą w ich wykrawaniu i dekorowaniu :)
Mąkę wraz z sodą i cynamonem przesiać przez sito. Dodać cukier puder i cukier waniliowy oraz sól. Dodać zimne masło, posiekać dokładnie nożem wraz z mąką, następnie dodać żółtka, sok z cytryny, jogurt lub śmietanę i ręką szybko wyrobić na gładkie ciasto. Uformować w kulkę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przynajmniej godzinę.
Następnie połowę ciasta cienko rozwałkować, drugą pozostawić jeszcze w lodówce.
Wykrawać z ciasta za pomocą dowolnych foremek ciastka, układać na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować roztrzepanym białkiem i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika ( 190`stopni) na 10-15 minut do zrumienienia.
Dekorować wg. uznania.
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 60
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 60
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Mąkę wraz z sodą i cynamonem przesiać przez sito. Dodać cukier puder i cukier waniliowy oraz sól. Dodać zimne masło, posiekać dokładnie nożem wraz z mąką, następnie dodać żółtka, sok z cytryny, jogurt lub śmietanę i ręką szybko wyrobić na gładkie ciasto. Uformować w kulkę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przynajmniej godzinę.
Następnie połowę ciasta cienko rozwałkować, drugą pozostawić jeszcze w lodówce.
Wykrawać z ciasta za pomocą dowolnych foremek ciastka, układać na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować roztrzepanym białkiem i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika ( 190`stopni) na 10-15 minut do zrumienienia.
Dekorować wg. uznania.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 276
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 536