Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11915
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1313
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12558
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3718
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11915
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1313
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12558
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3718
Składniki
Pomarańczę umy i sparzyc we wrzątku ok. 30 sekund. Dobrze wytrzec i skórkę zetrzec (bez białej części). Z pomarańczy także wycisnąc sok. Masło utrzec z jajkiem i cukrem na puszystą masę. Dodac skórkę i sok z pomarańczy. Miksowac jeszcze przez chwilę. Tabliczkę czekolady rozpuścic w kąpieli wodnej (włozyc ją do miski i postawic na garnku z gotującą się wodą). Kiedy przestygnie, wla ją do masła, zmiksowac na gładką masę. Przesiac mąkę z proszkiem do piecz. Wsypac do masy czekoladowej i zagnieśc ciasto. Piekarnik nagrzac do 150 stopni. Ciasto rozwałkowac na około 4 mm i foremką wykrawac ciasteczka. Ułożyc na blasze i piec jakieś 12 minut. Gdyby foremka przyklejała się do ciasta, to można zanurzac brzeg foremki z mące.