Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie chrupiące i bardzo proste ciasteczka :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33153
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 70
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 344
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9119
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33153
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 70
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 344
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9119
Składniki
Masło ucieramy na puch, dosypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę. Wlewamy mleko, dodajemy jajko i chwilkę ucieramy. Sypkie składniki przesiewamy, wsypujemy do ciasta w 3 partiach, ucieramy. Jeśli ciasto jest gęste mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy pokrojoną czekoladę, płatki owsiane, słonecznik i ziarna chia. Mieszamy. Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C, ustawiamy góra dół. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto nabieramy łyżeczką, w rękach formujemy kulkę, układamy w odstępach na blasze i lekko spłaszczamy. Jeśli ciasto się klei zwilżmy dłonie wodą. Pieczemy ok. 20 minut. Po wystudzeniu przechowujemy w szczelnym pudełku.
Smacznego :)