Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie, nie za słodkie. Jednym słowem polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12460
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1407
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13439
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12460
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1407
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13439
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Składniki
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie utrzeć je mikserem z drobno pokrojonym masłem, cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodać jedno całe jako i białko. Nadal ucierać. Na koniec do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zarobić gładkie ciasto. Najlepiej już ręcznie. Ciasto podzielić na na dwa - trzy kawałki. Każdy kawałek rozwałkować między dwoma płatami papieru do pieczenia. Wykrawać foremką dowolne kształty. Ja wykrawałam szklanką koła. Ciasta umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je rozmąconym żółtkiem. Posypać cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 15 minut. W czasie pieczenia ciastka pięknie urosną.