Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasteczka z musli. Świetne do porannej kawy! Słodziutkie i bogate w błonnik. Z podanych proporcji wychodzi około 25 sztuk.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do wystygnięcia. Jajko roztrzep i dodaj do miski razem z musli, mąką, cukrem, miodem, proszkiem do pieczenia i naszym płynnym masełkiem.
Dokładnie wymieszaj. Masa będzie klejąca i trochę sypka.
Ze względu na teksturę masy, polecam ją nakładać łyżką. Nałóż ją na łyżkę, docisnij trochę i zsuń na blachę z papierem do pieczenia. Powinno wyjść około 25 sztuk. Tak przygotowane ciasteczka włóż do nagrzanego piekarnika w termoobiegu z 180°C i piecz około 10 minut. Gdy przyrumienią się na brązowy kolor wyjmij całą blachę i odstaw do wystygnięcia. Gorące będą bardzo miękkie. Po wystudzeniu stwardnieją.
Słodkie i bogate w błonnik. Przyjemne z pożytecznym. Pora się zajadać. Smacznego! Życzy M-Mama