Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu, mięciutkie, pożywne oraz pyszne ciasteczka owsiane z kokosem i bananem. Świetnie sprawdzą się jako zdrowy deser lub energetyczna przekąska w ciągu dnia.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 189
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14335
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 189
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14335
Składniki
Do miski wsypujemy płatki owsiane, mąkę, wiórki kokosowe, cukier oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do suchych składników. Dodajemy także jajka oraz olej i ponownie mieszamy.
Powstałą masę wykładamy porcjami na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa jest dość rzadka, więc warto zrobić to zwilżonymi dłońmi. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy około 17 - 18 minut (do lekkiego zarumienienia).
* Ciasteczka bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika są jeszcze bardzo miękkie, dlatego należy odczekać chwilę, aby delikatnie stężały. Pysznie smakują jako dodatek do mleka, kawy lub kakao.