Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu, mięciutkie, pożywne oraz pyszne ciasteczka owsiane z kokosem i bananem. Świetnie sprawdzą się jako zdrowy deser lub energetyczna przekąska w ciągu dnia.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 110
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1337
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 472
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15566
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 110
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1337
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 472
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15566
Składniki
Do miski wsypujemy płatki owsiane, mąkę, wiórki kokosowe, cukier oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do suchych składników. Dodajemy także jajka oraz olej i ponownie mieszamy.
Powstałą masę wykładamy porcjami na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa jest dość rzadka, więc warto zrobić to zwilżonymi dłońmi. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy około 17 - 18 minut (do lekkiego zarumienienia).
* Ciasteczka bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika są jeszcze bardzo miękkie, dlatego należy odczekać chwilę, aby delikatnie stężały. Pysznie smakują jako dodatek do mleka, kawy lub kakao.