Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe przygotowanie, delikatny smak.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 54
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1872
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 349
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 434
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 631
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 54
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1872
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 349
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 434
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 631
Składniki
Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ucierać. Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Do masy maślanej dodać żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kleik. Wymieszać - w tym momencie należy to robić łapkami, bo masa jest bardzo gęsta. Następnie dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy z całą masą.
Blachę smarujemy masłem i nakładamy na nią szarpane kawałeczki ciasta, im bardziej nieregularne, tym lepiej. Efekt będzie niekonwencjonalny i ciekawy.
Pieczemy w 165 stopniach Celcjusza, ok.12-15 minut, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.