Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe przygotowanie, delikatny smak.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3758
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2114
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5560
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5580
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3758
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2114
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5560
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5580
Składniki
Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ucierać. Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Do masy maślanej dodać żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kleik. Wymieszać - w tym momencie należy to robić łapkami, bo masa jest bardzo gęsta. Następnie dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy z całą masą.
Blachę smarujemy masłem i nakładamy na nią szarpane kawałeczki ciasta, im bardziej nieregularne, tym lepiej. Efekt będzie niekonwencjonalny i ciekawy.
Pieczemy w 165 stopniach Celcjusza, ok.12-15 minut, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.