Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 66
Składniki
Orzechy laskowe bardzo drobno posiekać, na drobinki. Kandyzowaną skórkę pomarańczową bardzo drobno pokroić.
W miseczce wymieszać wszystkie składniki i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać jeszcze łyżeczkę masła, żeby utoczyć kulę. Z kuli zrobić wałeczek. Waleczek pokroić na ok centymetrowe kawałki. Z każdej porcji zrobić kulkę i spłaszczyć.
Ciasteczka muszą być cieniutkie.
Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 10 min.
Po wyjęcie z piekarnika ciasteczka będą miękkie i dlatego trzeba zostawić je na papierze do całkowitego wystudzenia. Ciasteczka stwardnieją.
Gotowe. Smacznego.
Wyszło mi 30 ciasteczek.