Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte ciasteczka na bazie białego sera osłodzone erytrytolem, pod kojarzący się z jesienią smak jabłka z cynamonem.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Jabłko obrałam, usunęłam z niego gniazdo nasienne i pokroiłam na mniejsze kawałki. W misce umieściłam biały ser, mąkę, erytrytol (ilość można dostosować wedle smaku, można dać też zwykły cukier, miód, czy inne słodzidło), jajko, miękkie masło, proszek do pieczenia i cynamon. Do całości dodałam także pokrojone jabłko. Wszytko ręcznie wymieszałam. Blachę piekarnika wyścieliłam papierem do pieczenia. Na blachę kładłam trochę serowej masy z jabłkiem i spłaszczałam ją formując ciastko. Wstawiłam blachę z ciastkami do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam ciasteczka przez około 25 - 30 minut.