Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte ciasteczka na bazie białego sera osłodzone erytrytolem, pod kojarzący się z jesienią smak jabłka z cynamonem.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27785
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27785
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Jabłko obrałam, usunęłam z niego gniazdo nasienne i pokroiłam na mniejsze kawałki. W misce umieściłam biały ser, mąkę, erytrytol (ilość można dostosować wedle smaku, można dać też zwykły cukier, miód, czy inne słodzidło), jajko, miękkie masło, proszek do pieczenia i cynamon. Do całości dodałam także pokrojone jabłko. Wszytko ręcznie wymieszałam. Blachę piekarnika wyścieliłam papierem do pieczenia. Na blachę kładłam trochę serowej masy z jabłkiem i spłaszczałam ją formując ciastko. Wstawiłam blachę z ciastkami do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam ciasteczka przez około 25 - 30 minut.