Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte ciasteczka na bazie białego sera osłodzone erytrytolem, pod kojarzący się z jesienią smak jabłka z cynamonem.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4327
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29466
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 191
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18934
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4327
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29466
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 191
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18934
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Składniki
Jabłko obrałam, usunęłam z niego gniazdo nasienne i pokroiłam na mniejsze kawałki. W misce umieściłam biały ser, mąkę, erytrytol (ilość można dostosować wedle smaku, można dać też zwykły cukier, miód, czy inne słodzidło), jajko, miękkie masło, proszek do pieczenia i cynamon. Do całości dodałam także pokrojone jabłko. Wszytko ręcznie wymieszałam. Blachę piekarnika wyścieliłam papierem do pieczenia. Na blachę kładłam trochę serowej masy z jabłkiem i spłaszczałam ją formując ciastko. Wstawiłam blachę z ciastkami do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam ciasteczka przez około 25 - 30 minut.