Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla amatorów budyniu,szybkie i łatwe w wykonaniu
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Ugotawać budyń według przepisu na opakowaniu i wystudzić .Ser,cukier,cukier waniliowy,mleko i olej zmiksować blenderem ,dodać mąkę z proszkiem i zagniść ciasto rękami. Brać po kawałku ciasta utoczyć kulkę w rękach po czym ją rozwałkować na stolnicy w kóleczko(nie podsypując mąki ,ciasto się nie klei),na środku kóleczka położyć trochę budyniu i zawinąć ciasto z trzech boków do środka(ścisnąć palcami rogi ciasta aby się skleiło),na budyń położyć łyżeczkę dżemu.Ciastka ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą . Piec 15 minut w 175 stopniach.Życzę smacznego.