Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla amatorów budyniu,szybkie i łatwe w wykonaniu
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8725
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8725
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Ugotawać budyń według przepisu na opakowaniu i wystudzić .Ser,cukier,cukier waniliowy,mleko i olej zmiksować blenderem ,dodać mąkę z proszkiem i zagniść ciasto rękami. Brać po kawałku ciasta utoczyć kulkę w rękach po czym ją rozwałkować na stolnicy w kóleczko(nie podsypując mąki ,ciasto się nie klei),na środku kóleczka położyć trochę budyniu i zawinąć ciasto z trzech boków do środka(ścisnąć palcami rogi ciasta aby się skleiło),na budyń położyć łyżeczkę dżemu.Ciastka ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą . Piec 15 minut w 175 stopniach.Życzę smacznego.