Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z budyniem

Ciasteczka z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 5009

Dodano:

Odsłon: 8863

coś dla amatorów budyniu,szybkie i łatwe w wykonaniu

Składniki

  • mąka, 30 dag.
  • Ser biały, 15 dag
  • mleko, 6 łyżek
  • olej, 6 łyżek
  • cukier, 4 czubate łyżki
  • cukier waniliowy, torebka
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • budyń waniliowy, 1 torebka
  • mleko do budyniu, 2 szklanki
  • dżem, niecały słoiczek
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasteczka z budyniem

Przygotowanie

  1. Ugotawać budyń według przepisu na opakowaniu i wystudzić .Ser,cukier,cukier waniliowy,mleko i olej zmiksować blenderem ,dodać mąkę z proszkiem i zagniść ciasto rękami. Brać po kawałku ciasta utoczyć kulkę w rękach po czym ją rozwałkować na stolnicy w kóleczko(nie podsypując mąki ,ciasto się nie klei),na środku kóleczka położyć trochę budyniu i zawinąć ciasto z trzech boków do środka(ścisnąć palcami rogi ciasta aby się skleiło),na budyń położyć łyżeczkę dżemu.Ciastka ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą . Piec 15 minut w 175 stopniach.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń