Desery Przepis na:
Ciasteczka z budyniem

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4654
Dodano: 11.02.2010
Odsłon: 8413
Składniki
- mąka, 30 dag.
- Ser biały, 15 dag
- mleko, 6 łyżek
- olej, 6 łyżek
- cukier, 4 czubate łyżki
- cukier waniliowy, torebka
- proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- budyń waniliowy, 1 torebka
- mleko do budyniu, 2 szklanki
- dżem, niecały słoiczek
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ugotawać budyń według przepisu na opakowaniu i wystudzić .Ser,cukier,cukier waniliowy,mleko i olej zmiksować blenderem ,dodać mąkę z proszkiem i zagniść ciasto rękami. Brać po kawałku ciasta utoczyć kulkę w rękach po czym ją rozwałkować na stolnicy w kóleczko(nie podsypując mąki ,ciasto się nie klei),na środku kóleczka położyć trochę budyniu i zawinąć ciasto z trzech boków do środka(ścisnąć palcami rogi ciasta aby się skleiło),na budyń położyć łyżeczkę dżemu.Ciastka ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą . Piec 15 minut w 175 stopniach.Życzę smacznego.
Komentarze do przepisu (4)

nana74j 19 marca 2010Zgłoś do usunięcia
super i bez jajek.1 Kto głosował? | Odpowiedz

lula21 01 marca 2010Zgłoś do usunięcia
napewno extra;)dodaję do ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 11 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Świetne! I jak ładnie wyglądają. :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

usiala 11 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo fajne ciasteczka :)1 Kto głosował? | Odpowiedz