Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla amatorów budyniu,szybkie i łatwe w wykonaniu
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1592
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 914
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1592
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 914
Składniki
Ugotawać budyń według przepisu na opakowaniu i wystudzić .Ser,cukier,cukier waniliowy,mleko i olej zmiksować blenderem ,dodać mąkę z proszkiem i zagniść ciasto rękami. Brać po kawałku ciasta utoczyć kulkę w rękach po czym ją rozwałkować na stolnicy w kóleczko(nie podsypując mąki ,ciasto się nie klei),na środku kóleczka położyć trochę budyniu i zawinąć ciasto z trzech boków do środka(ścisnąć palcami rogi ciasta aby się skleiło),na budyń położyć łyżeczkę dżemu.Ciastka ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą . Piec 15 minut w 175 stopniach.Życzę smacznego.