Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,bardzo kruche ciasteczka makowe.Po wiecej inspiracji na ciasteczka zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34122
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1298
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34122
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1298
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Na stolnicy lub do misy miksera dajemy przesiana make z proszkiem do pieczenia. Przesiany cukier puder,cukier waniliowy ,jajko i zimne maslo.
Wszystkie skladniki razem zagniatamy na jednolita mase.
Dobrze wyrobione ciasto zawijamy w folie spozywcza i wkladamy na 30 min.do lodówki.
Przygotujemy blaszke z papierem do pieczenia. Piec wlaczamy na góra/dół 180°C.
Z schlodzonego ciasta formujemy kulki wielkosci orzecha wloskiego i ukladamy na blaszce.
Za pomoca widelc na polowie ciasteczka robimy odcisk (na filmiku jest wszystko dokladnie pokazane i powiedziane)
Gotowe ciasteczka wkladamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok.15 min.
Po wystygnieciu dekorujemy np.rozpuszczona czekolada ,makie czy orzechami. SMACZNEGO!