Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z cynamonem i kakao oraz pokrojonymi w kostkę jabłkami. Niektórzy dają pokrojone orzechy, ja je zastąpiłam suszoną żurawiną. Dodam jeszcze, że ciasto jest bardzo szybkie i łatwe do zrobienia.
Znane jako Angel Food Cake jest najpopularniejszym ciastem biszkoptowym w USA...
Odsłon: 595
To że lubię w kuchni eksperymentować to już wiecie, więc nie będę się rozpisy...
Odsłon: 20804
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 127
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4179
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 127
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4179
Składniki
Jabłka kroimy w kostkę. Żurawinę przelewamy wrzątkiem i odsączamy na sitku. Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Wlewamy olej. Mąkę, proszek, sodę, kakao i cynamon przesiewamy. Dodajemy powoli do masy jajecznej i ubijamy tylko do połączenia składników. Na końcu dodałam jabłka oraz żurawinę i wymieszałam szpatułką. Ciasto wylewamy na tortownicę o śr. 26 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C do suchego patyczka. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Mazurek
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Desery
Blok czekoladowy według Ewy Wachowicz
Mazurek
Mazurek to pyszne ciasto kojarzone z Wielkanocą, a ile domów, tyle wersji jeg...
Odsłon: 317
Tort śmietankowy z truskawkami
Tort robiłem poza sezonem, dlatego do nadzienia użyłem mrożonych truskawek i...
Odsłon: 104