Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste szybkie ciasto /a może raczej deser/ na herbatnikach z musem jabłkowym. "Prawie" szarlotka - a "prawie" robi ogromną różnicę:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8100
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 388
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8100
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 388
Składniki
Do 3 szklanek wrzącej wody wsypujemy galaretki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Na dnie blaszki układamy herbatniki /na moją weszło 20 szt/. Do tężejącej galaretki dodajemy domowy mus jabłkowy i miksujemy blenderem na jednolitą masę i przekładamy ją na herbatniki ułożone na blaszce. Na masie układamy pozostałe herbatniki i wstawiamy do lodówki do stężenia /na ok. 40 min/ Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i dekorujemy ciasto według uznania. Do przygotowania ciasta proponuję użyć dwóch rodzajów herbatników: tradycyjnych i kakaowych.