Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka przygotujesz błyskawicznie! Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Wychodzą chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. To prosty i efektowny sposób na aromatyczny deser.
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 977
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 164
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza....
Odsłon: 1926
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 176
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 121
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 977
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 164
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza....
Odsłon: 1926
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 176
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 121
Składniki
Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki.
W misce wymieszaj plasterki jabłek z cukrem i cynamonem.
Rozwiń ciasto francuskie i pokrój na prostokąty o dowolnym wymiarze (np. 5x10 cm).
Na środku każdego prostokąta ułóż przygotowane jabłka.
Prostokąty możesz zostawić otwarte lub lekko zagiąć brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło.
Ułóż gotowe ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Roztrzep jajko i delikatnie posmaruj nim brzegi ciasta, co nada im złocisty kolor po upieczeniu.
Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piecz około 15-20 minut, aż ciastka będą złociste i chrupiące.
Po wystudzeniu możesz oprószyć ciastka cukrem pudrem lub polać lukrem.