Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka przygotujesz błyskawicznie! Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Wychodzą chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. To prosty i efektowny sposób na aromatyczny deser.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2421
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1557
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 561
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3699
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1457
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2421
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1557
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 561
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3699
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1457
Składniki
Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki.
W misce wymieszaj plasterki jabłek z cukrem i cynamonem.
Rozwiń ciasto francuskie i pokrój na prostokąty o dowolnym wymiarze (np. 5x10 cm).
Na środku każdego prostokąta ułóż przygotowane jabłka.
Prostokąty możesz zostawić otwarte lub lekko zagiąć brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło.
Ułóż gotowe ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Roztrzep jajko i delikatnie posmaruj nim brzegi ciasta, co nada im złocisty kolor po upieczeniu.
Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piecz około 15-20 minut, aż ciastka będą złociste i chrupiące.
Po wystudzeniu możesz oprószyć ciastka cukrem pudrem lub polać lukrem.