Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka przygotujesz błyskawicznie! Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Wychodzą chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. To prosty i efektowny sposób na aromatyczny deser.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2198
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 566
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2198
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 566
Składniki
Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki.
W misce wymieszaj plasterki jabłek z cukrem i cynamonem.
Rozwiń ciasto francuskie i pokrój na prostokąty o dowolnym wymiarze (np. 5x10 cm).
Na środku każdego prostokąta ułóż przygotowane jabłka.
Prostokąty możesz zostawić otwarte lub lekko zagiąć brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło.
Ułóż gotowe ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Roztrzep jajko i delikatnie posmaruj nim brzegi ciasta, co nada im złocisty kolor po upieczeniu.
Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piecz około 15-20 minut, aż ciastka będą złociste i chrupiące.
Po wystudzeniu możesz oprószyć ciastka cukrem pudrem lub polać lukrem.