Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i łatwe:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodać żółtka i całe jajko. Dalej ucierać i dodawać mąkę i proszek. Wyłożyć do małej tortownicy i piec 20 minut w 180 stopniach.
W tym czasie ubić pianę z białek, dodać cukier i budyń.
Gdy ciasto jest juz upieczone, wykładamy na nie maliny, polewamy ubitą pianą i wstawiamy do piekarnika jeszcze na 20 minut. Trzeba pilnować, żeby pianka się nie przypiekła.