Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest mięciutkie, lekko kwaskowate i nie za słodkie. Takie w sam raz. Pycha!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o mniejszych oczkach. Rabarbar umyć, obrać ze skórki, a następnie pokroić na drobne kawałki. Tak przygotowany rabarbar obtoczyć w łyżce mąki. Dzięki temu nie opadnie na dno ciasta. Jajka wybić do wysokiego naczynia i ubić mikserem na puszystą masę. Dodać cukier i cynamon. Nadal ubijać. Wlać jogurt, olej i wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczeni. Ciągle mikser w ruchu. Teraz powinna być dodana marchewka. Można ją wmieszać do ciasta już łyżką. Na koniec rabarbar. Też go wmieszać łyżką. Przelać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary keksówki 11x30 cm. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C około 50 minut. Najlepiej upewnić się czy ciasto jest upieczone wkłuwając patyczek w kilku miejscach. Jeżeli będzie suchy to znaczy, że ciasto jest gotowe. Lukier: 1 szkl. cukru pudru + 2-3 łyżki wody