Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto na maślance z owocami. Jest tak proste, że nie sposób go zepsuć. Przygotuj je na wizytę gości, gwarantujemy, że nie zostaną po nim nawet okruszki.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15169
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1849
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15169
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1849
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy ze sobą.
Do oddzielnego naczynia wbijamy jajka, ubijamy je mikserem lub przy użyciu rózgi kuchennej. Dodajemy maślankę i olej. Mieszamy składniki.
Do mokrych składników przesypujemy suche. Wszystko razem mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy. Na wierzchu układamy owoce. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut.
Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika studzimy na kratce. Przestudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.