Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto na maślance z owocami. Jest tak proste, że nie sposób go zepsuć. Przygotuj je na wizytę gości, gwarantujemy, że nie zostaną po nim nawet okruszki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1572
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1572
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1982
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy ze sobą.
Do oddzielnego naczynia wbijamy jajka, ubijamy je mikserem lub przy użyciu rózgi kuchennej. Dodajemy maślankę i olej. Mieszamy składniki.
Do mokrych składników przesypujemy suche. Wszystko razem mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy. Na wierzchu układamy owoce. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut.
Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika studzimy na kratce. Przestudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.