Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto polecam dla osób, które lubią w cieście smak mięty.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 539
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 128
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 539
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 128
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Składniki
Wszystkie składniki oprócz owoców i czekolady dać do miski i dokładnie wymieszać, np. mikserem. Następnie wlać do blaszki. Na wierzchu powkładać pionowo plasterki jabłek lub też innych owoców. Na owoce położyć kawałki nadziewanej czekolady miętowej. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45-50 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wyjęciu ciasta z piekarnika (jeszcze gorącego) rozsmarować czekoladę łyżeczką po wierzchu ciasta), pozostawić do wystygnięcia. SMACZNEGO !!!