Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypiek wyjątkowo prosty i dość szybki w przygotowaniu. Łączy w sobie dwa najpopularniejsze ciasta: sernik oraz brownie. Aby jeszcze łatwiej było przygotować ciasto poduszkowiec, zrezygnowaliśmy z wyciskania za pomocą rękawa masy serowej.
Blaszka o wymiarach 16x26
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2348
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1418
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 380
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2348
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1418
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 380
Składniki
Ciasto czekoladowe Jajka zmiksuj z cukrem, pod sam koniec wlej olej i mleko. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Czekoladową masę przelej do formy.
Masa serowa Do sera dodaj budyń śmietankowy i cukier. Całość zmiksuj na małych obrotach do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić.
Masę serową wyłóż na czekoladową. Weź długi patyczek np. do szaszłyków, wbij go w ciasto i przeciągnij nim w różne strony. Dzięki temu na wierzchu pojawią się piękne wzorki.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopnic C. prze około 50 minut.