Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypiek wyjątkowo prosty i dość szybki w przygotowaniu. Łączy w sobie dwa najpopularniejsze ciasta: sernik oraz brownie. Aby jeszcze łatwiej było przygotować ciasto poduszkowiec, zrezygnowaliśmy z wyciskania za pomocą rękawa masy serowej.
Blaszka o wymiarach 16x26
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Ciasto czekoladowe Jajka zmiksuj z cukrem, pod sam koniec wlej olej i mleko. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Czekoladową masę przelej do formy.
Masa serowa Do sera dodaj budyń śmietankowy i cukier. Całość zmiksuj na małych obrotach do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić.
Masę serową wyłóż na czekoladową. Weź długi patyczek np. do szaszłyków, wbij go w ciasto i przeciągnij nim w różne strony. Dzięki temu na wierzchu pojawią się piękne wzorki.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopnic C. prze około 50 minut.