Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do zrobienia tego ciasta, było ciasto Pani Ewy Wachowicz. Podpatrzyłam przepis na piankę. Zamieniłam biszkopciki na biszkopt.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki 22x36,wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 min. w 175*.
pianka-Galaretki rozpuścić w 1/2 l.wrzątku.Dodać czekoladę w kostkach i dobrze wymieszać.Odstawić od czasu do czasu mieszając, do lekkiego tężenia.Schłodzoną śmietanę ubić z pudrem, potem galaretkami,dolewając po trochu. Miksować krótko, bo szybko gęstnieje.Dodać kokos,wymieszać łopatką i wyłożyć na biszkopt.
Kokos usmażyć na złoto, na suchej patelni i ostudzić.
Na górę posypać prażonym kokosem i startą białą czekoladą .Ciasto schłodzić.
Ciasto rafaello bez pieczenia, mega smaczne i szybkie w wykonaniu. Polecam.
Odsłon: 11984
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 63
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 28
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 108
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2164
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 63
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 28
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 108
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2164
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki 22x36,wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 min. w 175*.
pianka-Galaretki rozpuścić w 1/2 l.wrzątku.Dodać czekoladę w kostkach i dobrze wymieszać.Odstawić od czasu do czasu mieszając, do lekkiego tężenia.Schłodzoną śmietanę ubić z pudrem, potem galaretkami,dolewając po trochu. Miksować krótko, bo szybko gęstnieje.Dodać kokos,wymieszać łopatką i wyłożyć na biszkopt.
Kokos usmażyć na złoto, na suchej patelni i ostudzić.
Na górę posypać prażonym kokosem i startą białą czekoladą .Ciasto schłodzić.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Proste ciasto z serkiem mascarpone bez pieczenia
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Fale Dunaju
Klasyczny wypiek, który nigdy się nie nudzi. Fale Dunaju to dwukolorowe ciast...
Odsłon: 63
Proste ciasto z serkiem mascarpone bez pieczenia
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 63