Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste,aromatyczne i bardzo smaczne ciacho,lekko wilgotne, kwaskowe ,cóż więcej chcieć na gorące dni. Bardzo polecam:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13067
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14393
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5946
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13067
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14393
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5946
Składniki
Mąkę,margarynę,cukier waniliowy,twaróg dać na stolnicę i posiekać nożem. Ciasto zarobić ,dać do woreczka i do lodówki na około 40min. Przygotować nektarynki,umyte pokroić na ósemki. Wystudzone ciasto podzielić na 3/4.część i 1/3. Większą część dać na spód blaszki 25/25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć ósemki nektarynek,i paski 1/3 ciasta. Posypać po wierzchu cukrem perlistym.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st. i piec do złotego koloru,około 40min. Zimny można posypać cukrem pudrem jak lubicie bardzo słodkie,ja nie sypałam.
Smacznego życzę!